Wil je een reisadvies op maat? Neem contact met ons op: 0900 - 9292 (€0,90 p/m max. €18,-)

Nieuws

Koningsdag Nederland 2017

Reis op Koningsdag met het OV

Laatste update: maandag 24 april 2017 10:53

Op 27 april 2017 is het weer feest in Nederland. Koningsdag wordt in veel steden groots gevierd. Het is dan ook verstandig om met het OV te reizen zodat je geen last hebt met parkeren of files. Maar het OV rijdt ook anders dan je gewend bent. We hebben het voor je uitgezocht, lees je even mee?

Openbaar vervoer op Koningsdag

Over het algemeen rijden de OV-bedrijven als op een zaterdag. De wijzigingen worden in onze planner verwerkt. Plan je reis van te voren en denk hierbij ook aan de terugreis zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Ook op Koningsdag moet je een geldig vervoersbewijs hebben. Zorg dat je voldoende saldo hebt of koop je kaartje van te voren.

Hieronder hebben we een aantal bijzonderheden in het OV op Koningsdag uitgelicht.

  • De buurtbussen van Syntus rijden niet op Koningsdag

NS -  Oranjedienstregeling

De meeste festiviteiten zijn op Koningsdag goed bereikbaar per trein. NS rijdt op woensdagavond 26 april en op donderdag 27 april volgens de Oranjedienstregeling. Op een aantal drukke trajecten zet NS extra en langere treinen in zodat iedereen naar zijn bestemming gebracht kan worden.

Het kan betekenen dat treinen op andere tijden rijden, van andere perrrons vertrekken en/of een andere eindbestemming hebben. Let dus goed op en plan je reis van te voren. 

Reizen van en naar Schiphol

Reis je op Koningsdag naar Schiphol? Plan dan extra reistijd in zodat je zeker weet dat je op tijd bent. Plan vooraf je reis en plan dan minstens een half uur extra in. 

Amsterdam RAI & Amsterdam Sciencepark gesloten

In verband met de drukte is de station Amsterdam RAI gesloten voor de metro en de trein. Je kunt reizen via Amsterdam Zuid. Amsterdam Sciencepark is ook gesloten, hier kun je het best reizen via Amsterdam Amstel.

Bereikbaarheid Amsterdam op Koningsdag

GVB

Op Koningsdag, donderdag 27 april, wordt het weer druk in Amsterdam. Zo druk, dat er in sommige straten of wijken geen doorkomen aan is. GVB past zich graag aan deze situatie aan. En blijft je tegelijkertijd zo goed mogelijk vervoeren. Dat begint de nacht voor Koningsdag al. 

  • De nachtbussen rijden van woensdag 26 op donderdag 27 april op diverse lijnen een andere route
  • De metro's rijden tijdens Koningsdag hun normale route met de zaterdagsdienstregeling. Alleen station RAI is de hele dag gesloten en hier zal de metro (en de trein) dan ook niet stoppen. 
  • De trams en bus rijden de zaterdagse dienstregeling. Een aantal trams en buslijnen rijden een afwijkende route. 
  • De veren zullen op Koninsgdag zo vaak mogelijk en zo veel mogelijk passagiers vervoeren. 

Meer details over de bovenstaande wijzigingen vind je op de site van het GVB. De wijzigingen worden zo snel mogelijk in onze planner verwerkt.

Bereikbaarheid Utrecht op Koningsnacht en Koningsdag

Dit jaar rijden U-OV en Syntus een uitgebreid Koningsnachtnet. Zo kom je ook 's nachts weer thuis na een bezoek aan de vrijmarkt of een van de andere activiteiten tijden Koningsnacht. Gemeente Utrecht begint op 26 april om 16.00 uur al met opbouwen. Daarom rijdt U-OV verschillende omleidingen. Op Koninsdag zelf rijdt U-OV als op zaterdag. 

Let op: de buurtbussen van Syntus rijden niet op Koningsdag

Na koningsdag, in de nacht van 27 op 28 april,rijden U-OV en Syntus het reguliere nachtnet als op zaterdag. Lijn 412 rijdt dan niet.

Werkzaamheden Hoogeveen-Groningen

Vanwege de ingrijpende werkzaamheden aan het spoor in de periode 16 april - 30 april kun je dit jaar op Koningsdag niet met de trein van Zwolle naar Groningen en v.v. reizen. Er zullen helaas niet voldoende NS-bussen beschikbaar zijn om alle bezoekers te vervoeren. Dus ben je afkomstig uit de richting Zwolle en wil je een bezoek brengen aan de vrijmarkt of het festival Kingsland Groningen? Kies dan voor eigen vervoer of boek een ticket voor een rechtstreekse bus naar het Kingsland Festival Groningen.

9292 reist met je mee

Logo MessengerBlijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 p/m max. €18)