Wil je een reisadvies op maat? Neem contact met ons op: 0900 - 9292 (€0,90 p/m max. €18,-)

Nieuws

Reizen op 4 en 5 mei

4 mei, het OV staat 2 minuten stil

Laatste update: maandag 1 mei 2017 08:30

Het openbaar vervoer in Nederland zal op 4 mei om 20:00 uur 2 minuten stilstaan vanwege dodenherdenking. Ga je naar een bevrijdingsfestival op 5 mei dan kun je dat prima met het OV doen. Plan je reis van te voren!

4 mei 2017

Reis je op donderdag 4 mei met het OV dan sta je om 20.00 uur 2 minuten stil vanwege dodenherdenking. De bestuurder van je bus, trein, tram, metro of veerdienst zet zijn of haar voertuig stil daar waar de veiligheid het toestaat. Ben je op het station dan wordt ook daar gevraagd om 2 minuten stil te zijn.

5 mei 2017

Bereikbaarheid festivalsteden

We vieren we al sinds 1991 de vrijheid met Ambassadeurs van de Vrijheid. Op donderdag 5 mei worden artiesten met helikopters van defensie langs de gratis bevrijdingsfestivals gevlogen. Dit jaar kun je genieten van De Staat en De Jeugd van Tegenwoordig. 

 

Wijzigingen OV Bevrijdingsdag

De festivals zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Maar let op! Het kan zijn dat het OV op 5 mei anders rijdt dan je gewend bent. De wijzigingen worden in onze planner verwerkt. Plan je reis van te voren.

Hieronder een overzicht van de wijzigingen per OV-bedrijf zover dit bij ons bekend is;

 

Bevrijdingsdagretour Wageningen en Zwolle

Ga je dit jaar naar Wageningen of Zwolle om bevrijdingsdag te vieren? Maak dan gebruik van het Bevrijdingsdagretour voor maar € 5,00. Met het kaartje kun je retour reizen naar het festival in Zwolle en het Bevrijdingsfestival in Wageningen. Klik op de onderstaande link voor de verkoopinformatie en de voorwaarden.

 

Geldigheid studentenreisproduct

Voor het studentenreisproduct geldt dat je op Bevrijdingsdag reist als op een feestdag.


Tips

  • Zorg er voor dat je de OV-chipkaart van tevoren oplaadt. Dan sta je met Bevrijdingsdag niet in de rij.
  • Plan van te voren je heen- maar ook je terugreis zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Beeld: Nationaal Comité 4 en 5 mei

9292 reist met je mee

  Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 p/m max. €18)