Nieuws

2-sterabonnement tijdelijk terug in Flevoland

Regeling voor OV Regio IJsselmond

Laatste update: donderdag 17 augustus 2017 11:00

Per 1 juli 2017 zijn er nieuwe gezamenlijke abonnementen en kortingsproducten in gebruik genomen voor diverse regio’s in Oost-Nederland. Voor het Flevolandse deel van OV-regio IJsselmond pakte dat onbedoeld duurder uit. De Gedeputeerde Staten hebben besloten om tijdelijk het 2-sterabonnement voor het busvervoer weer in te voeren in het Flevolandse deel van de zogeheten OV Regio IJsselmond (Noordwest-Overijssel en Flevoland, met uitzondering van het stadsvervoer in Lelystad en Almere). De regeling geldt t/m uiterlijk 30 juni 2018.

Compensatieregeling

Nadat uit onderzoek was gebleken dat er een groep reizigers is, die in het nieuwe tarievenstelsel te maken krijgt met een hogere dan verwachte prijsstijging, maakte de provincie bekend dat zij een compensatieregeling zou instellen voor de reizigers die maandelijks meer dan 12 euro extra zouden moeten betalen ten opzichte van hun oude abonnement.

Er is gekeken naar verschillende opties, waaronder het aanbieden van een speciale zichtkaart en het (maandelijks) achteraf compenseren van de extra kosten. Dit zou veel administratieve lasten met zich meebrengen voor zowel de reiziger als de vervoerder. Daarom is besloten om de 2-sterabonnementen tijdelijk terug te laten keren. De prijs van het 2-sterabonnement gaat wel omhoog, voor de duur van de compensatiemaatregel, met 12 euro per maand.

Voor wie geldt deze regeling?

Het 2-sterabonnement wordt alleen weer ingevoerd in het Flevolandse deel van de zogeheten OV-regio IJsselmond. Dit 2-sterabonnement is niet geldig in Noord-west Overijssel. De regeling geldt tot en met uiterlijk 30 juni 2018. Dit 2-sterabonnement komt beschikbaar voor reizigers die voorheen al een 2-sterabonnementen hadden maar ook voor reizigers die eerder nog geen abonnement hadden.

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 p/m max. €18)