Nieuws

Back to School?!

Ben jij al klaar voor het nieuwe schooljaar?

Laatste update: vrijdag 18 augustus 2017 12:35

Back to school, nu al? Nee dat nog niet maar als het zover is dan is het slim om goed voorbereid te zijn. Heb je een abonnement nodig, ga je lopend of met de fiets naar het station? Ga zo maar door. Wij denken graag met je mee en geven je tips om straks ontspannen aan het nieuwe schooljaar te beginnen.

Back to School met het OV

Ga je voor het eerst naar de middelbareschool, MBO, HBO of ga je studeren en maak je daarbij gebruik van het OV? Dan zijn er aantal  dingen waar je aan moet denken. Wij reizen graag even met je mee.

Geen studentenreisproduct maar een abonnement

Gaat je studentenreisproduct op een later moment in dan je studie begint? Of ga je naar de middelbare school of doe je een deeltijd- of bbl-opleiding (MBO), en heb je geen recht op het studentenreisproduct?

Dan is het kopen van een abonnement vaak een voordelige oplossing. Onze OV Prijswijzer helpt je om op zoek te gaan naar een passend abonnement.

 

Scholieren- en Studentenkortingen

Er zijn veel soorten abonnementen die gelden per OV-bedrijf. Daarnaast zijn er ook kortingsmogelijkheden en abonnementen die voor het hele land gelden of voor een vast reisgebied. We hebben ze voor je in een overzicht gezet.

Scholieren Randstad Zuid

Kids naar de middelbare en is school te ver fietsen?

Met een het Randstad Zuid abonnement laat je ze snel en met een gerust hart naar school gaan. Het gebied waarbinnen je reist kun je helemaal zelf bepalen. Het tarief is afhankelijk van het aantal dagen waarop je reist en je reisgebied. Omdat de reisafstand voor iedereen weer anders is zijn er verschillende centrumzones en sterwaarden verkrijgbaar met een ingangsdatum die je zelf kunt kiezen. Je betaalt dus alleen voor het deel dat je echt gebruikt. Voordelig toch?

Vaste prijs per maand, geen verrassingen! Geldig in Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden, Duin- en Bollenstreek, Leiden, Rijnstreek en Midden-Holland, Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee, Metropoolregio Rotterdam Den Haag. In bus 195/295 (Rotterdam - Utrecht) van Syntus. In de bussen, trams en metro's van Arriva, Connexxion, HTM, HTMbuzz en RET. Bestel nu online!

Plan je reis

Heb je al het bovenstaande geregeld dan kun je op reis. Plan je reis van te voren zodat je weet hoe lang je in je bed kunt liggen om precies op tijd in de les te verschijnen. Ga je op de fiets naar je halte of station? Check van te voren even waar je deze kunt parkeren en of je wel een goed slot op je fiets hebt. 

Lees deze tips en stop de fietsdieven

  • Kies voor drukke en verlichte parkeerplaatsen. Dieven hebben een hekel aan licht en mensen.
  • Beveilig altijd en overal. Slechts een paar minuten zijn al voldoende voor een dief om je fiets te stelen.
  • Zet je fiets aan de vaste wereld. Beveilig de fiets door hem aan een stabiel object vast te zetten en beveilig kostbare onderdelen (zoals het zadel) met een extra slot.
  • Plaats het slot altijd op heup hoogte. Leg het slot niet op de grond.
  • Geen uitvluchten: Plaats is er altijd! Hoogwaardige sloten garanderen een hoge mate van veilighied in een compact formaat.
  • Onderhoud je slot. Regelmatig onderhoud van de cilinder met ABUS Onderhoudspray PS88 zorgt voor een langdurig en probleemloos gebruik.

 

Plan je reis  

Onderweg

Eindelijk ben je onderweg met je nieuwe schooltas en je koptelefoon heerlijk luisterend naar je favoriete playlist. Even nog relaxen voordat je schooldag begint.

Uitcheckgemist

Het kan natuurlijk een keer gebeuren dat je toch nog vergeet uit te checken. Dat is zonde want als je op saldo reist dan kost dat al snel een paar euro die je aan veel leukere dingen kunt uitgeven. In een paar stappen vraag je al je saldo terug.

Geen recht meer op het studentenreisproduct?

Ga je dit jaar terug naar school maar heb je geen recht meer op je studentenreisproduct? Stop hem dan op tijd en kijk of je voordeel hebt van de kortingen van OV-bedrijven speciaal voor als je bent uitgestudeerd of juist langer langer studeert.

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 p/m max. €18)